Noteer 4 oktober alvast in je agenda. Op de Open Dag van De 7evende Hemel kun je weer deelnemen aan een divers aanbod van workshops en zie je de voorstelling ‘Dietrich Bonhoeffer – Wie ben ik?’, door Kees van der Zwaard. De inschrijvingen voor deze dag zijn geopend.

Bent u na aanmelding en betaling onverhoopt verhinderd te komen dan kunt u een ander in uw plaats laten deelnemen. Laat ons dat wel even weten (info@7evendehemel.nl). Wij kunnen geen restitutie geven.

Ik geef me op voor de Open dag

Wat gaat er deze dag allemaal gebeuren?

1.
Duel bij de grensrivier
Wat zijn jouw troeven en ‘wapens’ in een duel? Hoe bescherm jij net als Jacob wat je dierbaar is? Hoe voelt het om winnaar, of verliezer te zijn? Als nieuwsgierige, inventieve, bange en dappere clown onderzoek je samen met anderen hoe een klinkende overwinning klinkt en wat je kan leren van de kunst van mislukken en het vieren van de uitkomst.
Joyce Schoon, clownerie

2.
Oog in oog met…
Een workshop om door meditatie én beweging het verhaal van Jacob aan de Jabbok te onderzoeken. Wie moet ik redden? Hoe kwetsbaar waag ik het te zijn in de ontmoeting met mezelf, de Ander… Misschien blijf je in het verhaal van Jacob, misschien ga je je eigen levensverhaal binnen. Alles is mogelijk. Danservaring is niet nodig!
Leonie van Straaten, bibliodans

3.
Een onvermoede engel
In deze werkplaats komen we op verhaal door het bronverhaal van Jakob aan de Jabbok te proeven met al onze zintuigen. Hoe zie je ontregelende ervaringen op jouw weg onder ogen? Wie kruist jouw pad als een onvermoede engel? We maken en vertellen samen verhalen, uitgedaagd door de levendige dynamiek van dit bronverhaal. Als je van vertellen houdt, dan is dit je plek.
Bas van den Berg, verhalen

4.
Worsteling bij de rivier
Wat gebeurt er met Jacob in zijn worsteling bij de rivier? Welke overgang wordt hier gemaakt, met wie wordt dit gevecht geleverd? In deze workshop bibliodrama onderzoek je vanuit verbeelding en in beweging deze kritieke situatie, om zo te ontdekken hoe jij geraakt wordt door dit verhaal.
Cocky Fortuin-van der Spek, bibliodrama

5.
…tenzij je mij zegent…
Wat is nodig om de overgang te maken van vechten naar je laten zegenen? Door een ander, een onbekende, door God? Jakob maakt deze overgang aan de Jabbok. Dansend volgen we zijn bewegingen na. Wat zeggen ze ons?
Riëtte Beurmanjer, bibliodans

6.
“Toen kwam de zon op”
Bibliodans na de Jabbok. Diep geraakt gaat Jakob zijn weg. Mank én gezegend ziet hij de zon opkomen. Geraakt op zijn heup, tot op het bot. Gezien in wie hij ten diepste is. Van vluchter tot vechter. In dans onderzoeken we hoe ontwrichting en zegening samen gaan.
Susanne de Jong-Tennekes, bibliodans

7.
Kom op adem, zing je vrij
Hoe blijf je staande te midden van drukte en stress? Soms ga je mank, net als Jacob bij zijn gevecht met de engel. Je adem stokt in je keel en je kan je stem verliezen. In deze workshop kom je op adem. Niet door te vechten, maar door los te laten. Je gaat terug naar de basis van je mens-zijn, jouw adem, jouw stem en klank. In de Bijbel is er samenhang tussen ziel, adem en leven. Kom op adem met eenvoudige adem- en stemoefeningen, zing je vrij met nigoenim (joodse klankzangen) en andere liedjes.
Gottfrid van Eck, een zoektocht naar adem, stem en zang

8.
Nooit meer zonder reisgenoot
Wandelpelgrimage door de hof van Ede. Aan de oever van rivier komt Jacob voor de keuze te staan: vechten of vluchten. In deze workshop wandelen we rond het maken van keuzes. Welke weg kies je? Wie zijn de reisgenoten met wie je op pad gaat? Hoe ga je om met lastige situaties onderweg? We doorlopen al wandelend stadia van de pelgrimstocht, metafoor voor de levensweg.
Aat van der Harst, verhalen in beweging

Ik geef me op voor de Open dag