7evende hemel

Geloof in beweging - Spiritualiteit die aardt - Verhalen die boeien

Medewerkers

Bas van den Berg

Ik ken geen andere manier van werken dan het spelen van bibliodrama, het vertellen en maken van verhalen die zin onthullen en het creatief spelen met verbeelding en dialoog met deelnemers en bronverhalen die zo ons totale menszijn aanspreekt en ons tegelijkertijd zo diep doet verlangen naar vitaal en veerkrachtig samenleven.Bas van den Berg is muzisch theoloog, pedagoog, verhalenverteller en dichter. Hij werkt vanuit zijn bureau voor levensoriëntatie Esprit de Finesse.

www.basvandenberg.org

Riëtte Beurmanjer

Ik geniet van mensen die dansen. Ik zie dat ze zich ontspannen en plezier hebben. Of dat ze moedig uitdansen wat in hen leeft, hoe pijnlijk misschien ook.
Met het dansen spreek ik de creativiteit en vitaliteit van mensen aan. Met de Bijbelverhalen bied ik een veilige ruimte om levensthema’s te verkennen. En soms wordt de dans een gebed, een woordeloos ‘zijn met God’.

Na mijn studie theologie volgde ik de opleiding moderne dans aan de Theaterschool in Amsterdam. Ik stond aan de wieg van de 7e Hemel. Ik ontwikkelde de werkvorm bibliodans die ik aanbied in workshops en dans-retraites. In maart 2019 verdedigde ik mijn proefschrift ‘Tango met God? Een theoretische verheldering van bibliodans als methode voor spirituele vorming.‘ Op basis daarvan ga ik trainingen geven in het begeleiden van bibliodans.

www.riettebeurmanjer.nl

Sigrid Braam

In 2017 studeerde ik af als theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens mijn studie richtte ik me met veel liefde op beweging. Daarnaast verlangde ik er naar om geloof en theater te verbinden en bleef ik zoeken naar plekken en manieren om dit te doen. Vanuit dit verlangen begon ik in september 2018 de bachelor theologie aan de VU / PthU in Amsterdam.Als theatermaker en theoloog creëer ik ruimte waar beweging en geloof elkaar ontmoeten. Ik zoek nieuwe vormen en neem het lichaam mee waar het denken regeert. Ik blijf geboeid door de bijzondere dingen die hierdoor kunnen gebeuren: nieuwe inzichten, onverwacht plezier, kwetsbare verhalen en diepe geraaktheid. Het lichaam dat in alle eigenheid verhalen vertelt, zich verhoudt tot anderen, tot God. Ik doe dit bijvoorbeeld in workshops rondom een Bijbelverhaal of thema, met een verbeelding in een kerkdienst of in theatrale projecten met een christelijke boodschap.

Meer over mij: www.sigridbraam.nl 

Gottfrid van Eck

Na een academische studie theologie en een baan als kerkelijk werker ben ik me professioneel gaan toeleggen op storytelling, theater en muziek. Met Wilde Eend Producties maak ik verteltheatervoorstellingen waarbij ik veelal samenwerk met muzikanten en muziekensembles, maar soms ook met andere theatermakers en verhalenvertellers.

Daarnaast geef ik regelmatig workshops op het gebied van storytelling, muziek en clownerie, zowel in kerken als daarbuiten. De ‘Biblioclown’ is een van mijn laatste ontdekkingen; speelse improvisatieopdrachten en clownsoefeningen gebaseerd op Bijbelverhalen zijn een bijzondere bron van lering én vermaak.

Meer informatie:
www.wilde-eendproducties.nl

Cocky Fortuin-van der Spek

Mijn liefde voor bewegen en bijbelverhalen, komt samen in bibliodrama. Je ontdekt met anderen nieuwe betekenissen in oude verhalen, die reizen mee op je levensweg. Naast bibliodrama geef ik trainingen over het vertellen van verhalen in groepen. Als docent ben ik betrokken bij het Centrum voor bibliodrama waar we de Opleiding voor professioneel begeleider bibliodrama verzorgen.

Als adviseur en trainer van Spirit in School begeleid ik scholen bij ontwikkeling van identiteit en visie. Mijn motto is: leren en leven met hart en ziel!

www.spiritinschool.nl
www.centrumvoorbibliodrama.nl

Susanne de Jong-Tennekes

Als ik dans, gaat het stromen. Ik beweeg me en ik word bewogen. Het brengt me dichter bij mezelf, bij wat er nu is. In bibliodans houd ik voor mogelijk dat God in het spel is. Het opent voor mij de ruimte waarin mijn leven zich verbindt met het verhaal God en mensen.

Ik heb theologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bijna zes jaar was ik predikant in de Dalem/Gorinchem-Oost. Na de jaartraining bibliodrama en -dans bij Bas en Riëtte, heb ik een opleiding in bewegingsexpressie aan de Dansacademie in Tilburg gevolgd. Ik werk in het Dominicanenklooster Zwolle als cursusbegeleider en programmamedewerker. Ik woon in Amersfoort en geef in de Bergkerk met enige regelmaat meditatie, bibliodans en Godly Play.

Walter Meijles

Prachtig wanneer het weer lukt om het enthousiasme bij mensen erin te krijgen en ze gaan spelen. 
Spelen in groepswerk, workshops, kerkdiensten, theaterspel of alleen al in de eigen verbeelding. 
Waar ik kan zet ik mensen aan tot spel en dat neem ik heel serieus door luchtig te blijven.


Na mijn studie theologie heb ik twaalf jaar gewerkt als jeugdwerkadviseur, trainer, coach en creatieve duizendpoot. Vervolgens maakte ik de stap naar gemeentepredikant, wat ik tot op heden doe. Daarnaast heb ik een therapeutische praktijk voor innerlijke ontwikkeling; Steunpunt Geestelijke Ontwikkeling.

Ik hou me bezig met bibliodrama, theater, verhalenvertellen, meditatie en lichaamswerk. Je kunt met mij veel kanten op: workshops, projecten, optreden of begeleiding. Is dit wat je nodig hebt, neem dan contact op via info@7evendehemel.nl

Neely de Ronde

Voor mij komen lijf en verhaal samen in bibliodrama. Het lijf als een authentiek instrument. Verhalen als opening naar wijsheid over mens en God. Bibliodrama is ‘spelen’. Al spelend schep je in het ‘nu’ een levende realiteit. Dan valt er nieuw licht op een oude tekst en ontvang je nieuwe inzichten voor je levenspad. Om dit alles heb ik een grote passie voor bibliodrama. Zowel spelen als begeleiden is prachtig om te doen.

Op dit moment verken ik de mogelijkheden om naast de bijbelse verhalen ook met andere ‘sterke’ verhalen te werken die rijk zijn aan levensthema’s en spiritualiteit.

In 2020 heb ik de opleiding tot begeleider bibliodrama afgerond bij het Centrum voor Bibliodrama. Sindsdien begeleid ik op verschillende plekken bibliodrama. Daarnaast werk ik als leraar geschiedenis en levensbeschouwing op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Ook ontwikkel ik lesmateriaal waarin verhalen en daarbij passende werkvormen centraal staan. Over verhalen in de klas geef ik regelmatig workshops. Met Intieme Vreemden organiseer ik regelmatig weekends rond spiritualiteit en creatieve werkvormen.

Neely de Ronde
Zie ook: intiemevreemden.com

Joyce Schoon

docent clown en dans, theatermaker, initiatiefnemer van Keiland. www.keiland.nl

Met dans en (clown)spel kun je een Bijbeltekst of thema aan den lijve ervaren. Als docent clown en dans neem ik deelnemers mee op een ontdekkingstocht van spel, beweging, inzicht, plezier, verwondering en humor. De clown is een unieke spelvorm die mensen uitdaagt om terug te gaan naar de eenvoud van het kind in zichzelf. Dans zie ik als onze primaire taal om met God te praten zonder woorden.

Als theatermaker verbind ik oude Bijbelverhalen met onze levens hier en nu, door de verhalen opnieuw te proeven en te laten resoneren in onze actuele vragen. Ik werk graag met een mix aan theatervormen zoals vertelling, muziek, beweging en (clown)spel.

Jantine Zuur

Met theaterproductie Op het spel komt Jantine (36 jaar) de 7evende hemel binnen.

Al langer werkt zij aan theaterproducties binnen de Nieuwe Kerk in Groningen voor stadjers. Jantine maakt theater met kinderen van de kerk, in samenwerking met scholen, buurtgenoten en volwassenen uit kerk en buurt. Juist dat diverse pallet aan mensen geeft haar plezier in het regisseren van theater met een goed Verhaal.

Ze begeleidt daarnaast bibliodrama groepen en werkt als GZ-psycholoog in haar eigen praktijk. Ze kijkt ernaar uit deel te nemen aan het bonte gezelschap van de 7evende hemel.

Kees van der Zwaard

Als schrijver, theoloog en theatermaker verbind ik levensverhalen van mensen met bronverhalen, in woord, beeld en beweging. Bij de 7evende Hemel doe ik dat in workshops (bibliodrama, verbeelding in de liturgie, theater), in een training (voorgaan met hart, ziel, lijf en leden) en met voorstellingen. (De dag dat God 10 jaar werd; Bonhoeffer – Wie ben ik?)

www.keesvanderzwaard.nl

Stichting de 7evende hemel
Email: info@7evendehemel.nl
Tel: 06 150 226 47

KvK: 30209525
Bank: NL73 TRIO 0379 2638 74

Cookie beleid

Contact voor vragen, administratie en nieuwsbrief
p/a Anton Stegeman
E-mail: info@7evendehemel.nl