Bibliodrama is een samenspel tussen jou, een bijbelverhaal en de groep. Spelenderwijs en interactief onderzoek je hoe jij, samen met anderen een bijbelverhaal beleeft. Elke bijeenkomst bestaat uit drie fasen: als eerste de opwarming; daarna je inleven in een personage en het spelen van fragmenten van dat verhaal; aansluitend is er een nagesprek, met ruimte om ervaringen en inzichten te delen.
Door je in te leven in een rol, bijvoorbeeld die van Samuël toen hij als jonge jongen geroepen werd, ervaar je wat er in dat verhaal op het spel staat. Je ontdekt wat jou raakt, of tegenstaat en hoe je daarmee verder gaat. Door het spel ga je als het ware zelf het verhaal in. Je wordt deelnemer. Vervolgens gaat het verhaal op een nieuwe en andere manier met jou mee op jouw levensreis.
Deze cursus staat open voor professionals en belangstellenden, die willen kennis maken met bibliodrama, of die eerdere bibliodrama ervaringen verder willen uitbreiden. Deze cursus kan ook een schakel zijn voor hen die de Opleiding tot professioneel begeleider bij het Centrum voor bibliodrama willen gaan volgen.

Meer lezen