De Open Dag van de 7evende Hemel was een prachtige gelegenheid om kennis te maken met de medewerkers van de 7evende Hemel en de creatieve vormen die zij in huis hebben. Het was ook een mooie dag om anderen te ontmoeten die graag geloven in beweging en om te duiken in een Bijbelverhaal dat er eigenlijk om vraagt om het met je lijf te verkennen.

Met ‘Gevecht met mijn engel’ als titel werd in de workshops gewerkt met het verhaal van Jakob die aan de Jabbok in een worsteling belandt. Bibliodrama, bibliodans, het vertellen van verhalen en clownerie brachten de deelnemers een stap verder het verhaal in. Door het lijfelijk te onderzoeken werden nieuwe vragen, en nieuwe betekenis ontdekt.
In bibliodrama: hoe houden die twee die worstelen elkaar vast, en hoe voelt dat? Is het wel een gevecht of lijkt het ergens ook een omarming?

In bibliodans: waar gaat het worstelen over in de zegen, en wat voor gebaar is dat eigenlijk? En welke Jabbok steek ik zelf over?
De dag besloot met een try-out van de voorstelling ‘Dietrich Bonhoeffer – Wie ben ik?’, gespeeld door Kees van der Zwaard, medewerker van de 7evende Hemel en Roosmarijn Tuenter. Het komend jaar is deze voorstelling te zien en te boeken.
Stichting de 7evende Hemel biedt een overzicht van voorstellingen, workshops en trainingen die medewerkers van de 7evende Hemel geven.

Rebecca Onderstal