Het is precies twee jaar geleden dat ik samen met Ronald de West Highlandroute van Glasgow naar Fort William liep. Wandelen doe ik heel graag maar nog nooit had ik dat zeven dagen achter elkaar gedaan. We begonnen enthousiast aan onze eerste etappe van ca 20 km met ‘untypical scottish weather’ bij 25 graden in Milngavie. Aan het begin van de dag liepen we stoer met vaste tred door het schitterende groene heuvelachtige landschap langs Loch Lemond. Hoe meer de dag vorderde, hoe warmer het werd en mijn rugzak zwaar op mijn schouders drukte. De laatste twee kilometers, heuvel op en af, leken eindeloos laaaaa…ng te zijn.

Eindelijk aangekomen bij ons eerste verblijf, zakte de moed in mijn schoenen. Hoe hou ik de komende 136 km lopen vol en dan met zo’n zware rugzak op mijn rug? Het cliché beeld zoals in de film ‘Wild’ van Cheryl Strayed waarin de hoofdpersoon bezwijkt onder de last van haar veel te zwaar bepakte rugzak, zie je onmiddellijk voor je. Het was alsof de gastvrouw van ons verblijf mijn gedachte kon raden, toen ze zei: ‘Het is geen enkel probleem om uw bagage in komende dagen te laten vervoeren naar uw toekomstige verblijven.’ Het was minder stoer dan ik van plan was maar het perspectief om lichter te gaan lopen, was een heerlijk vooruitzicht. Met een lichte tred hebben we de West Highlandroute kunnen voorzetten met meer oog voor het prachtige schotse landschap en bijzondere ontmoetingen met medewandelaars onderweg.

Graag wijs ik op de mini-pelgrimage op zaterdag 4 september 2021 met een muzikaal verhaal in Leusden. Tijdens deze mini pelgrimage verken je in stilte en verhalend je eigen levensverhaal in het licht van thema’s uit een pelgrimsreis. Een bijzondere halteplaats tijdens deze tocht is een vertelvoorstelling van Aat van der Harst met muzikale omlijsting door Marianne van der Post.

We gaan van start om 13: 00 uur bij het restaurant Bavoort op de Treekerweg 28 in Leusden en zullen de reis om 17:00 uur afsluiten.

Meer info en inschrijven

Anette Sprotte