nieuwe aflevering Uit de Tijd – Dorpskerk Abcoude

Op woensdagavond 14 juni komt Susanne de Jong-Tennekes naar de Dorpskerk in Abcoude. Zij is theologe en opgeleid in dans en bewegingsexpressie. En ze gaat met ons dansen! “Dansen is een heerlijke manier om uit je hoofd en in je lijf te komen”, zegt ze, “zeker als je niet hoeft na te denken welke danspasjes je moet volgen omdat je vrij bent om helemaal te bewegen zoals jij wilt. Zeg ‘ja’ tegen de beweging die al in je zit. En maak je niet te veel zorgen hoe het er uit ziet. De beweging die je van binnenuit maakt, is eigenlijk de mooiste die er is.”

Om een beetje in het dansen te komen, begeleidt Susanne ons in het warm en los maken van ons lijf. Susanne verduidelijkt: “We werken met prachtig beeld uit psalm 1. Daarin wordt een gelukkig mens vergeleken met een boom, die wortelt waar water stroomt.”
 Als je jezelf aansluit op je dansbron, kan het dus gaan stromen. Dan ben je misschien even ‘uit de tijd’ en tegelijkertijd meer dan ooit ‘in het nu’.

Susanne de Jong-Tennekes maakt deel uit van ‘de 7evende Hemel’, een collectief van creatievelingen in spiritualiteit en geloof. Ze is geestelijke verzorger in een zorginstelling in Utrecht en heeft daarnaast een praktijk in haptotherapie. Dansen brengt haar dichter bij zichzelf en dichter bij de bron van leven.

De gegevens op een rij:

  • Dansen met Susanne: 14 juni Dorpskerk Abcoude 20.00 uur – 21.30 uur.
  • De kerk is open vanaf 19.30 uur
  • Er is koffie en thee.
  • 
Na het dansen is er gelegenheid voor napraten met een drankje.
  • Kosten: vrijwillige bijdrage.

Van harte welkom!