Bibliodrama

ervaren en beleven

N

Doelgroep: professionals en belangstellenden

N

Data:

vrijdag 20 september 2024; vrijdag 11 oktober 2024; vrijdag 8 november 2024; vrijdag 17 januari 2025; vrijdag 7 februari 2025; vrijdag 7 maart 2025

N

Tijd:

10.00 uur tot 12.30 uur, inloop vanaf 9.45 uur
N

Plaats:

Johanneskerk, Moezeldreef 400, 3561 GD Utrecht (op loopafstand van Station Utrecht Overvecht)
N

Kosten:

€250,-

N

Belangstelling?

Opgeven vóór 1 juni 2024 bij Neely de Ronde; neelyderonde@yahoo.com of telefonisch: 06-10693938

Bibliodrama is een samenspel tussen jou, een bijbelverhaal en de groep. Spelenderwijs onderzoek je hoe jij, samen met anderen een bijbelverhaal beleeft. Elke bijeenkomst heeft drie onderdelen: als eerste de opwarming; daarna je inleven in een personage en het spelen van fragmenten van dat verhaal; aansluitend is er een nagesprek, met ruimte om ervaringen en inzichten te delen.

Door je in te leven in een rol, bijvoorbeeld die van Samuël toen hij als jonge jongen geroepen werd, ervaar je wat er in dat verhaal op het spel staat. Je ontdekt wat jou raakt, of juist tegenstaat en hoe je daarmee verder gaat. Door het spel ga je als het ware zelf het verhaal in. Je wordt deelnemer. Vervolgens gaat het verhaal op een nieuwe en andere manier met jou mee op jouw levensreis.

Deze cursus staat open voor professionals en belangstellenden, die willen kennis maken met bibliodrama, of die eerdere bibliodrama ervaringen verder willen uitbreiden. We werken met verschillende spelvormen. Zo beleven de deelnemers niet alleen het verhaal, maar doen ze ook ervaring op met een rijke diversiteit aan werkvormen. Deze cursus kan ook een opstap zijn voor hen die de Opleiding tot professioneel begeleider bij het Centrum voor bibliodrama willen gaan volgen.

Bibliodrama: Een veilige plek om op adem te komen. Om te vragen, te zoeken en te vinden. Inleven in bijbelverhalen, ze beleven en doorleven in verbinding met de ander en de Ene. Soms schurend en uitdagend. Een lach en een traan. Spiegel voor het hart en voeding voor de ziel.

Krijgsmachtpredikante CI Meeuwenoord

Begeleiding: Neely de Ronde.

Zij is medewerker bij De 7evende Hemel en begeleidt verschillende bibliodramagroepen. Ook werkt ze als leraar geschiedenis en levensbeschouwing op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest.

Daarnaast verzorgt ze met de groep Intieme Vreemden weekends waarin spiritualiteit en creatieve werkvormen centraal staan.

Zie: www.intiemevreemden.com