Alhambra Revisited

een bezoek aan Alhambra in Granada

N

Beschikbaar: vanaf september 2019 t/m december 2020

N

Doelgroep: volwassenen en jongeren vanaf 10 jaar

N

Kosten: in overleg

N

Speelduur: 75 minuten (zonder pauze) of 2 x 45 minuten (met pauze)

N

Info/ boekingen: info@wilde-eendproducties.nl; tel. 06 – 2831 6474

Het verhaal

Door beelden, muziek en verhalen brengen we een bezoek aan het Alhambra in Granada. Deze Andalusische paleisstad staat symbool voor de drie culturen en religies die in Middeleeuws Spanje op elkaar botsten: jodendom, christendom en islam. Ze leverden niet alleen strijd, maar ontdekten ook elkaars wijsheid en culturele rijkdom. Poëzie, verhalen en muziek speelden een belangrijke rol als bindmiddel. Een hernieuwde zoektocht naar die Andalusische erfenis leidt tot de vraag hoe we in Nederland kunnen samenleven als mensen met verschillende achtergronden, culturen en godsdiensten. Vooral in een tijd waarin tolerantie soms ver te zoeken is.

Gottfrid van Eck zal enkele fascinerende verhalen over het Alhambra vertellen. Muzikanten uit drie verschillende culturen – met Nederlandse, Joodse en Arabisch-Israëlische wortels – zullen het muzikale hofleven van Alhambra tevoorschijn spelen. In dit gezelschap werkt de kleurrijke zangeres Rolinha Kross samen met de veelzijdige violiste Monique Lansdorp en de Arabische luitvirtuoos Haytham Safia. Regelmatig voegt Gottfrid van Eck zich bij hen op klarinet. Gevieren rijgen ze een aantal muzikale pareltjes uit Arabo-Andalusische, Sefardisch-joodse en andere oriëntaalse tradities aan elkaar.

Gottfrid van Eck zal enkele fascinerende verhalen over het Alhambra vertellen. Muzikanten uit drie verschillende culturen – met Nederlandse, Joodse en Arabisch-Israëlische wortels – zullen het muzikale hofleven van Alhambra tevoorschijn spelen.

In combinatie met

Alhambra Revisted kan ook in combinatie met randprogrammering worden uitgevoerd, bijv. een interculturele ontmoeting, een maaltijd, workshops muziek & storytelling e.d.